BLOGS

Betekenis van werken

Werken vanuit een betekenis in je werk in 2018 is voor veel mensen een uitdaging. Niet alleen waarom je werkt, maar vooral wat het betekent is de vraag. Wat komt er uit je handen? Wat veroorzaakt het? Wat is het gevolg? Dergelijke vragen zijn veel confronterender dan het soms eenvoudiger wegdenkende waarom jij het allemaal doet. Welke stappen zet je? Wat is de opbrengst? Niet in economische zin, maar in wat we massaal ‘purpose’ zijn gaan noemen.


het verbeteren van de wereld

Ik heb ooit gesteld: stel dat de enige en enkele missie van een organisatie of bedrijf het verbeteren van de wereld is, wat betekent dat dan voor de dagelijkse praktijk? Dat zou een mooie practice case opleveren. Alles en iedereen binnen het bedrijf staan alleen ten dienste van dat ene doel. De purpose van ons werk - van onze individuele 82.000 uur die we aan werk kunnen besteden - is het beter maken van de wereld. 


What the P*rpose? Zullen we het eens over ons werk hebben?

Met je collega’s over het werk praten. Waarom doen we wat we doen? Niet alleen om het nog beter te doen, maar ook waarom. Die vraag neerleggen is soms een klein bommetje. Ja, ga jij je nu we tot onze knieën in het werk staan je afvragen waarom we dit doen? 

Tja, waarom staan we dan eigenlijk hier met onze knieën in dat werk? En nu we toch bezig zijn: wat levert het eigenlijk op? Dan bedoel ik meer dan de omzet, ons salaris, aandeelhouders die rijker worden, een opdracht die af is, de dag die erop zit.