filmmaker

Iedereen heeft een waarom.

Ik heb een kleine

Waarom ik doe wat ik doe.

Mens te worden in verbinding.

Samen betekenis te geven

Aan leven, aan werk.

En probeer ik elke dag

Dat kleine waarom

Zichtbaar te maken.


compassie

Ik filmde een korte serie portretten van bestuurders van stichting Even Anders, spiritualiteit in zorg, die vanuit hun geloofsovertuiging of filosofie spreken over het begrip barmhartigheid in de zorg.

 

 

Ron van Es in gesprek met Neanske Tuinman

purpose way

Ik maakte deze korte film over David Katz, founder van Plastic Bank. David was een van de keynote speakers op Purpose Day 2018. Daar interviewde we hem uiteindelijk ook. 

 

 

 

 

 

  

purpose mind

Voor SMO (Stichting Maatschappij en Onderneming) maak ik een serie over jonge wetenschappers en hun vraag hoe ze impact kunnen gaan maken binnen de wetenschap. Niet voor niets heet de serie: Purpose Minds.

 

Daphne Truijens in gesprek met Sander Tideman

andere tijd

Een serie films, gedichten en verhalen in opdracht van stichting Dementelcoach over de zorg voor mantelzorgers en hun ondersteuning van hun ouders of partners met dementie. Het thema van de serie is: 'Als de tijd een andere wordt...' 

 

Ron van Es in gesprek met Dorien Trommel 
Ik maakte talloze tv programma's rondom kunst, cultuur en spiritualiteit voor publieke omroepen. Deed de regie van verschillende lange documentaires in Cambodja, Zuid-Afrika. Maakte films over kunstenaars en regisseerde drama programma's. Regisseerde verder een lange productie over Care clowns en hun werk met oude mensen. Maakte tientallen films (interne en externe communicatie) voor bedrijven als ABN AMRO, KIWA, Rabobank, Sun Microsystems, Delta Lloyd, Kadaster, Interpolis, Havenbedrijf Rotterdam, Heineken, Ministerie van Landbouw, politie Rotterdam-Rijnmond, Sire, Simavi, World Water Forum, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, HSL Zuid, Gemeente Den Haag, Hoogheemraadschap Delfland, Gemeente Amsterdam, Global Water Partnership, KNMI, Ministerie van VROM, provincie Zuid-Holland, etc., etc. 


Ron van Es in gesprek met Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely

Ron van Es in gesprek met boeddhist Anneke Tan

 

Ron van Es in gesprek met young professional Jari Hazelebach

Ron van Es in gesprek met Marius Smit van Plastic Whale