filmmaker

Iedereen heeft een waarom.

Ik heb een kleine

Waarom ik doe wat ik doe.

Mens te worden in verbinding.

Samen betekenis te geven

Aan leven, aan werk.

En probeer ik elke dag

Dat kleine waarom

Zichtbaar te maken.


compassie

Ik film op dit moment een korte serie portretten van bestuurders van stichting Even Anders, spiritualiteit in zorg, die vanuit hun geloofsovertuiging of filosofie spreken over het begrip barmhartigheid in de zorg.

 

 

  

Ron van Es in gesprek met Neanske Tuinman

transformatie

Samen met Kirkman Company werk ik aan 5 bijzondere films over  transformatie bij organisaties.  Wat is er voor nodig om echt te transformeren? Wat zijn de sleutels tot echte transformatie?

Purpose Minds

Voor SMO (Stichting Maatschappij en Onderneming) maak ik een serie over jonge wetenschappers en hun vraag hoe ze impact kunnen gaan maken binnen de wetenschap. Niet voor niets heet de serie: Purpose Minds.

 

 

 

Daphne Truijens in gesprek met Sander Tideman

een andere tijd

Een serie films, gedichten en verhalen in opdracht van stichting Dementelcoach over de zorg voor mantelzorgers en hun ondersteuning van hun ouders of partners met dementie. Het thema van de serie is: 'Als de tijd een andere wordt...' 

 

 

Ron van Es in gesprek met Dorien Trommel 
Ik maakte talloze tv programma's rondom kunst, cultuur en spiritualiteit voor publieke omroepen. Deed de regie van verschillende lange documentaires in Cambodja, Zuid-Afrika. Maakte films over kunstenaars en regisseerde drama programma's. Regisseerde verder een lange productie over Care clowns en hun werk met oude mensen. Maakte tientallen films (interne en externe communicatie) voor bedrijven als ABN AMRO, KIWA, Rabobank, Sun Microsystems, Delta Lloyd, Kadaster, Interpolis, Havenbedrijf Rotterdam, Heineken, Ministerie van Landbouw, politie Rotterdam-Rijnmond, Sire, Simavi, World Water Forum, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, HSL Zuid, Gemeente Den Haag, Hoogheemraadschap Delfland, Gemeente Amsterdam, Global Water Partnership, KNMI, Ministerie van VROM, provincie Zuid-Holland, etc., etc. 


Ron van Es in gesprek met Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely

Ron van Es in gesprek met Anneke Tan

 

Ron van Es in gesprek met young professional Taoufik Rouchdi

Ron van Es in gesprek met Marius Smit van Plastic Whale


Ik ken nogal wat mensen die  iets wilden veranderen. Waarom? Omdat het zo niet langer kon. Gewoon omdat het moest. Misschien is het vragen naar ‘waarom?’ dan ook niet zo interessant. Het is toegeven aan je intuïtie. Het erkennen van dat diepe weten is al genoeg.  De eigen overtuiging,  de stap naar voren uit de rij maakt je  zichtbaar. Hier ben ik.