Ron van Es

Ik schrijf. Ik film. Ik spreek. Adviseer en coach. Geef workshops. En zoek altijd de betekenis in werk en leven. 


De organisaties van morgen, de bedrijven van de toekomst kennen straks alleen maar mensen die nagedacht hebben over hun persoonlijke betekenis. Kennen alleen maar leiders die ervaren hebben wat hun persoonlijke betrokkenheid betekent voor hun medewerkers. Kennen alleen maar managers en bestuurders die hun persoonlijke betekenis in daden weten uit te drukken.

 

 

Ron van Es is documentairemaker en schrijver. Heeft jarenlang films gemaakt voor publieke omroepen met thema’s als cultuur, samenleving en zingeving. Geschoold in psychosynthese heeft hij met mensen en organisaties meegekeken naar hun zin en samenhang. Altijd op zoek naar de menselijke samenhang in grote en kleine instituten. Gelooft dat betekenis geven aan je leven en werk vooral bestaat uit de moed hebben om het avontuur aan te gaan jezelf te ontdekken. Is partner van Purpose Day.
Je schrijft mooi. - Ron Bormans, voorzitter CvB Hogeschool Rotterdam

 

Dank Ron van Es voor het opschrijven van mijn persoonlijke verhaal! Knap hoe je de essentie raakt en dat is precies waarom ik iedere dag weer blij word van het transformeren van organisaties naar relevantie voor iedereen. - Han Hendriks, managing partner Kirkman Company

 

Het artikel ontroerde me. Mooi! Dank daarvoor. - Wolter van der Vlist, coordinator inkoopbeleid en strategie DJI

 

Ik in de spotlights... dat is even wennen. Dank Ron voor het mooie gesprek! - Greetje Hoiting, projectleider RDM

 

Kijk naar de bijzondere film die Ron van Es over Peter van Bergen de voorman van Over Rood heeft gemaakt en je begrijpt waarom deze organisatie zo'n succes is geworden. - Bert Rorije, aanjager start-ups

 

Herinner me de bijzondere plek, de soepele manier van interviewen van Ron, het gevoel van verbondenheid 

en dan dit filmpje als resultaat.

Even stil … zelfs ik … dank daarvoor. - Ralf Embrechts, directeur MOM Tilburg

 

Ontzettend leuk gesprek gehad met Ron van Es over de betekenisvolle bijdrage van vastgoed in combinatie met nieuwe technologie en de rol van de mens hierin. - Oscar van Opstal, associate partner Fakton

 

Ik vind dat je er een mooi en goed verhaal van gemaakt hebt! - Evert-Jan Ulrich, lecturer HAS hogeschool

 

Mooie weergave van een goed gesprek. - Jeroen Schouten, senior adviseur & mede-eigenaar Rijnconsult

 

Top! Moet zeggen dat het me echt wat deed toen ik het de eerste keer teruglas Ron. - Ludo Ansems, directeur inQuisitive

 

Het raakt me en motiveert me, dat is grappig omdat ik zelf de bron ben. - Jennemien van der Woude, interne begeleider basisonderwijsIk ken nogal wat mensen die  iets wilden veranderen. Waarom? Omdat het zo niet langer kon. Gewoon omdat het moest. Misschien is het vragen naar ‘waarom?’ dan ook niet zo interessant. Het is toegeven aan je intuïtie. Het erkennen van dat diepe weten is al genoeg.  De eigen overtuiging,  de stap naar voren uit de rij maakt je  zichtbaar. Hier ben ik.