schrijver

Begin met het eind in je hoofd.

Vertel je zelf hoe het afloopt.

Verbeeld je waar het eindigt,

zie eens waar het stopt.

Loop dan de weg terug

naar de eerste stap die je gaat zetten.

Met dat eind in je hoofd

weet je ook dat elke stap de goede is

en is elke dag niet zomaar een dag

maar een reis van onderweg.


Ertoe doen! - de Cirkel van Betekenisvol Leven begint bij het weten, diep van binnen, dat het leven waardevol genoeg is om er alles uit te willen halen. Wanneer je leeft vanuit dat besef wordt dat zichtbaar. Met wat jij hebt te bieden vind je zo je weg in het leven. Dit boek is een gids op die reis en helpt je bewust de keuzes te maken die je leven betekenis geven, die impact hebben op jou en je omgeving. Het inspireert tot een leven vanuit compassie waaraan jij jouw eigen invulling geeft.

 

Ertoe doen! komt 16 november 2018 uit.

In 'Twee wegen - naar dienend leiderschap' gaan Ron van Es en Kees Klomp achter de vele verhalen over leiderschap aan die je nergens anders hoort of leest. Wat  maakt leiderschap echt betekenisvol en van elke fouten kun je leren. ‘Twee wegen' geeft je veel wijze lessen om je eigen leiderschap aan te scherpen en tegen het licht van nieuwe ideeën aan te houden. 

 

'Twee wegen' komt voorjaar 2019 uit. 

 

In januari 2019 beginnen Ron van Es en Kees Klomp ook de podcast serie waarin we spreken met leiders over hun twee wegen naar dienend leiderschap.

Ik sprak en filmde veel mensen over hun persoonlijke purpose. Afkomstig uit bedrijfsleven, organisaties, onderwijs zijn ze bestuurder, manager, sociaal ondernemer of young professional. In ieder portret geven ze persoonlijk aan waarom ze doen wat ze doen. Het is een hele pagina vol ultrakorte verhalen en korte films. Kies maar uit!

 

Dit boek is er voor degenen die de eersten willen zijn. Voor hen die willen laten zien hoe een purposegedreven economie eruit kan zien, voor hen die niet kunnen verdragen dat we niet in beweging komen, die niet willen polderen, maar innoveren. Die begrijpen dat vernieuwing altijd en alleen wordt gecreëerd door een kleine groep mensen die niet accepteert dat het gaat zoals het gaat en die zich niet laat leiden door angst maar door een positief verlangen. Claim it! komt uit op Purpose Day - 16 november 2018 en is daarna ook los verkrijgbaar. Ik ken nogal wat mensen die  iets wilden veranderen. Waarom? Omdat het zo niet langer kon. Gewoon omdat het moest. Misschien is het vragen naar ‘waarom?’ dan ook niet zo interessant. Het is toegeven aan je intuïtie. Het erkennen van dat diepe weten is al genoeg.  De eigen overtuiging,  de stap naar voren uit de rij maakt je  zichtbaar. Hier ben ik.