schrijver

Begin met het eind in je hoofd.

Vertel je zelf hoe het afloopt.

Verbeeld je waar het eindigt,

zie eens waar het stopt.

Loop dan de weg terug

naar de eerste stap die je gaat zetten.

Met dat eind in je hoofd

weet je ook dat elke stap de goede is

en is elke dag niet zomaar een dag

maar een reis van onderweg.


Het boek beschrijft aan de hand van veel verhalen, eigen anekdotes, gevoerde gesprekken en gelezen inspirerende boeken de ‘cirkel van betekenisvol leven’. Via de 4 stappen van deze ‘cirkel van betekenisvol leven’ - en wel: het weten, het erkennen, de kunde en de compassie - neem ik lezers mee in een reis en avontuur om hun eigen leven de betekenis te geven die het verdient. Ertoe doen! komt in september 2018 uit.

In 'De Achterkant van het Verhaal' gaan Ron van Es en Kees Klomp achter de vele verhalen over leiderschap aan die je nergens anders hoort of leest. Wat  maakt leiderschap echt betekenisvol en van elke fouten kun je leren. ‘De Achterkant van het Verhaal’ geeft je veel wijze lessen om je eigen leiderschap aan te scherpen en tegen het licht van nieuwe ideeën aan te houden. 

Ik sprak en filmde veel mensen over hun persoonlijke purpose. Afkomstig uit bedrijfsleven, organisaties, onderwijs zijn ze bestuurder, manager, sociaal ondernemer of young professional. In ieder portret geven ze persoonlijk aan waarom ze doen wat ze doen. Het is een hele pagina vol ultrakorte verhalen en korte films. Kies maar uit!

 

Samen met Ralph Zebregs schrijf ik het boek 'Claim it!', over betekenisvolle organisaties. Het wordt een boek dat mensen in organisaties actief zal aanzetten om het idee van purpose in praktijk te gaan brengen. Vol met ideeën en informatie. In dit boek beschrijven we op een creatieve manier het speelveld van een purpose gedreven organisatie en hoe je daar concreet aan kunt werken. Claim it! komt uit op Purpose Day - 16 november 2018.Ik ken nogal wat mensen die  iets wilden veranderen. Waarom? Omdat het zo niet langer kon. Gewoon omdat het moest. Misschien is het vragen naar ‘waarom?’ dan ook niet zo interessant. Het is toegeven aan je intuïtie. Het erkennen van dat diepe weten is al genoeg.  De eigen overtuiging,  de stap naar voren uit de rij maakt je  zichtbaar. Hier ben ik.